MEEST GESTELDE VRAGEN

We begrijpen dat een droneshow mogelijk veel vragen oproept, daarom hebben we hieronder de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Mocht het antwoord op uw vraag hier niet tussen staan, neem dan even contact met ons op zodat wij uw vraag kunnen beantwoorden! 

Waarvoor kan ik een droneshow inzetten?

De mogelijkheden voor het inzetten van droneshows zijn nagenoeg oneindig. Droneshows zijn inzetbaar als alternatief voor vuurwerk, bij evenementen, reclame-uitingen, de lokale kermis en zelfs om uw festival of bedrijfsfeest te voerzien van logo’s en andere animaties. Of denk bijvoorbeeld eens aan sampling van uw product!

Kies ik voor een in- of outdoor show?

Of u een in- of een outdoor droneshow wilt organiseren, hangt af van uw evenementlocatie en uw wensen. Voor een indoor show zijn er namelijk andere drones nodig dan voor een outdoorshow. Drone Sky Show focust zich op outdoorshows, maar we kunnen u zeker verder helpen wanneer u een indoorshow wilt organiseren. 

Uit hoeveel drones bestaat een droneshow?

Het hangt af van uw wensen uit hoeveel drones een droneshow bestaat. Hoe groter de animatie en/of uw logo, hoe meer drones er benodigd zijn. Het is echter al mogelijk om een mooie show te geven vanaf 20 drones

Hoeveel kost een droneshow?

Drone Sky Show bied al shows aan vanaf 35k. Deze prijs wordt bepaald door de complexiteit van de animatie en de hoeveelheid drones waarmee gevlogen wordt. Uiteraard zijn de kosten van een standaard ‘off the shell’ show lager dan van een op maat gemaakte show.

Hoe organiseer ik een droneshow?

Het is nogal wat om een droneshow van A tot Z te regelen. In de blog ‘Dé 5 succesfactoren voor een onvergetelijke droneshow‘ hebben wij beschreven hoe de organisatie in zijn werk gaat. Heeft u interesse in het geven van droneshow? Dan begeleiden wij u uiteraard gedurende het gehele proces. 

Hoeveel tijd hebben we nodig om een show voor te bereiden?

Het klinkt clichee; hoe eerder we kunnen beginnen, des te beter! Een op maat gemaakte animatie vergt veel tijd en aandacht. Net als het regelen van vergunningen. Een ideale voorbereiding bedraagt ongeveer 3 maanden

Hoe zit het met ontheffingen en wet- en regelgeving?
De wet- en regelgeving rondom drones is erg strikt in veel landen. Al sinds 2014 vliegen wij commercieel met drones. Wij weten dus precies hoe we de benodigde ontheffingen kunnen verkrijgen. We werken hiervoor nauw samen met de benodigde instanties, zoals Inspectie Leefomgeving en Transport. 
 
Kunnen de droneshows uitgevoerd worden met regen?

Onze drones zijn (IPx3) spatwaterdicht, wat inhoudt dat de drones tegen regen kunnen en dat de show in de regen gewoon uitgevoerd zou kunnen worden. Echter is het vaak niet wenselijk om een droneshow uit te voeren in de regen, gezien het feit dat de toeschouwers dan ook in de regen staan. 

Kunnen de droneshows uitgevoerd worden met wind?

Onze drones kunnen vliegen tot een windsnelheid van ongeveer 30 km/h, wat inhoudt dat de show met relatief harde wind uitgevoerd zou kunnen worden. Echter is het belangrijk om de veiligheid te waarborgen. Grofweg genomen kan de show uitgevoerd worden tot 30 km/h. 

Kunnen de droneshows uitgevoerd worden met winterse omstandigeden?

Onze drones vliegen gewoon door met (spat)regen en wind tot 30 km/h. Sneeuw of hagel is echter een ander verhaal, dan kunnen de drones helaas niet vliegen.

Gaat een droneshow altijd door?

Ondanks dat onze drones tegen een flinke bui en wind (max 30 km/h) kunnen, kan het voorkomen dat het weer zodanig slecht is, dat de show geen doorgang kan vinden. Uiteindelijk is de piloot degene die de beslissing maakt of de vliegcondities voldoende goed zijn, de veiligheid van u is immers onze grootste prioriteit. 

Wat zijn de veiligheidsstandaarden?

Al onze shows voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden:

– Onze shows staan onder begeleiding van minimaal 2 gecertificeerde dronepiloten;
Automatische preflight check, zodat alle systemen goed werken voor vertrek;
Real-time monitoring van de (technische staat van de) drones tijdens de show;
Return to home knop voor noodgevallen;
Geofence: de drones kunnen niet buiten een vooraf ingestelde grens vliegen.
– Voor elke show wordt er een uitgebreide risicoanalyse opgesteld, zodat we de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen treffen!

Alles gebeurt uiteraard in overleg met de desbetreffende veiligheidsinstanties. Gegarandeerd veilig dus!

Hoe garanderen we uw veiligheid?

Om de veiligheid van omstanders te garanderen adviseren wij een minimale opstijg- en landings plaats van 25 x 25 m. De drones moet minimaal 50 meter afstand houden van gebouwen en toeschouwers: ze mogen dus niet boven mensen vliegen. 

Mijn vraag staat er niet tussen

Neem dat snel contact met ons op! Dat kan via een mailtje, stuur een appje naar +31 (0)6 117 018 64 of een bericht via onderstaande kanalen. Een bericht via ons contactformulier kan natuurlijk ook!

Heb je na het lezen van bovenstaande FAQ nog meer vragen,
of ben je juist geïnteresseerd in de mogelijkheden?

Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden!

Neem contact op